Vrijdag 9 april om 16.00 uur zal bij de landelijke opening van de Maand van de Filosofie in boekhandel Donner te Rotterdam de boekpresentatie plaatsvinden van ‘Het politieke dier. De ontdekking van een soort’, met bijdragen van Midas Dekkers, Luuk van Middelaar, Josine Blok, Piet Gerbrandy, Frank Ankersmit, Bas Heijne, Wouter Vanstiphout en Aristoteles.

Bij deze gelegenheid zal Hubert Smeets, redacteur van NRC Handelsblad, een gesprek voeren met Luuk van Middelaar, met zijn ‘Passage naar Europa’ gedoodverfd kandidaat voor de Socrates Wisselbeker 2010, en met Ruben Oppenheimer, politiek cartoonist van de NRC die de tekening maakte voor het omslag.

De mens is een politiek dier, zei Aristoteles. Tegenwoordig zijn we geneigd in Maxime de Twitteraar het politieke dier bij uitstek te zien. Dat is een misverstand, betoogt Bas Heijne in een filerende bijdrage. Elk dier is een politicus toont Midas Dekkers in een hilarisch stuk. Maar de mens is het dier dat kan zwijgen, aldus de hoopvolle Piet Gerbrandy. Strijdlustig moet het politieke dier zijn, en ongetemd proclameert Wouter Vanstiphout; en onvervaard de homo politicus volgens Luuk van Middelaar.

‘Het politieke dier’ is een inspirerend, monter en prikkelend boek: aanstaande vrijdag te zien, te horen en te koop bij boekhandel Donner.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn in het Keldertheater aan de Lijnbaan vanaf 16.00 uur aanstaande vrijdag.